Balowy

Delikatne ciasto, lekkie, bogate w rożnego rodzaje warstwy w tym jedna lekko słona na wierzchu dekoracja z ubitej śmietany.

Biszkopt z galaretką

Ciasto biszkoptowe z galaretką: spód biszkoptowy z grubą warstwą puszystej masy budyniowej z dodatkiem różnych owoców. Na wierzchu ułożone są delicje pomarańczowe zalane galaretką.

Ciasto biszkoptowe z galaretką i truskawkami

Puszyste ciasto biszkoptowe nasączone, pokryte kremem budyniowym z dodatkiem truskawek. Dekorację stanowi czerwona galaretka.

Ciasto biszkoptowo - bezowe

Ciasto składa się z dwóch biszkoptów i bezy przełożonych delikatnym kremem waniliowym z dodatkiem owoców.

Ciasto cappucino

Biszkopty czekoladowo-orzechowe połączone ubitą śmietaną z lekką kawową goryczą.

Ciasto czekoladowe z wiśniami

Ciasto skład się z trzech blatów czekoladowych, połączonych mocnym kremem czekoladowym z dodatkiem wiśni nasączonych w likierze.

Ciasto kajmakowe

Podstawę stanowią dwa puszyste biszkopty przełożone kremem jasnym i czekoladowym. Jedną z warstw jest cienki blacik z ciasta francuskiego. Smaku dodaje warstwa kajmakowa.

Ciasto kalifornijskie

Dwa biszkopty połączone powidłami śliwkowymi na wierzchu śliwki nasączone w alkoholu ułożone i pokryte płynną czekoladą.

Ciasto toffi

Bazę ciasta stanowi biszkopt jasny na którym ułożone są warstwy z bitej śmietany, masy kajmakowej, lekkiego kremu budyniowego z owocami, kruchych herbatników i powidła.

Ciasto tortowe

Placek tortowy składa się z trzech warstw: makowej, kokosowej i czekoladowej. Warstwy są połączone są kremem czekoladowym.

Ciasto z rabarbarem

Ciasto sezonowe. Rabarbar zapieczony w cienkim kruchym cieście, na wierzchu przesmarowany masą kajmakową z dodatkiem puszystej śmietany o smaku malinowym.

Ciasto z sezamem

Ciasto składające się z kilku warstw: spód i wierzch to blaty kruche, środek wypełnia wilgotne ciasto kokosowe z wiśniami, oraz blat sezamowy. Całość połączona kremem chałowym i winnym powidłem.

Deser malinowy
Deser z nutellą

Czekoladowy biszkopt przełożony kremem z nutelli oraz bitą śmietaną z dodatkiem owoców.

Góra lodowa

Ciasto czekoladowe przekładane kremem budyniowym ozdobione biszkoptami, niezwykłą polewą.

Grysikowiec

Placek miodowy przełożony puszystą masą grysikową, smaku dodaje powidło wiśniowe.

Kora dębu

 

Podstawą tego ciasta jest blat orzechowy przełożony kremem budyniowym z dodatkiem owoców. Wierzch zdobi galaretka cytrynowa.

 

Krajanka migdałowa

Grubo siekane migdały, mąka, cukier, jaja i tłuszcz tworzą biszkopt migdałowy, który kroimy i łączymy z kremem czekoladowym lub truskawkowym.

Królewski

Ciasto wielowarstwowe z ciastka drożdżowego przełożony masą makową i orzechową, smaku dodaje cienka warstwa powidła śliwkowego.

Makowo-serowy

Blat kruchy, masa serowo – makowa z dodatkiem bakalii, wykończony cukrem pudrem lub czekoladą.

Makowo-serowy z biszkoptem

Naprzemian ułożona masa serowo i makowa pokryta biszkoptem.

Makowy

placek makowy przełożony masą kawową.

Makowy na kruchym spodzie

Spód i góra to kruche blaciki które połączone są masą makową, rodzynkami i orzechami.

Marcepanek

Blaciki kruche przełożone marmoladą, makiem i kremem migdałowym.

Marcepanek

Kruche maślane ciasto z masą orzechową, makową, przekładany ucieranym serem z dodatkiem ananasów.

Mazurek

Ciasto składające się z trzech różnych warstw bezowych: makowej, orzechowej, kokosowej, połączonych mocnym kremem kawowym.

Międzynarodowy

Placek składa się z krojonych orzechów włoskich, surowego maku, naturalnej mielonej kawy, kakao i startej gorzkiej czekolady. Przełożony jest kremem czekoladowym lub kawowym.

Migdałek

Chrupiące blaciki z ciastka kruchego przełożone masą kajmakową z dodatkiem alkoholu, wierzch zdobi warstwa bezowa z płatkami migdałowymi

Miodownik

Staropolski miodownik na bazie prawdziwego miodu, wykończony kremem kawowym, przełożony winnym powidłem i masą migdałową.

Nowy

Trzy różne biszkopty: czekoladowy, makowy, kokosowy połączone kremem czekoladowym.

Orzechowo-kokosowy

Biszkopt kokosowy i orzechowy położony na kruchym spodzie.

Orzechowo-serowo-kokosowy

Składa sie z blatu orzechowego, kokosowego, ucieranego sera z dodatkami owoców.

Orzechowo-serowy

Placek składa się z dwóch biszkoptów orzechowych przełożonych warstwą ucieranego sera z owocami.

Pijak

Biszkopt jasny ułożony na spodzie, a na górze krem makowy, oraz dwa blaciki miodowe mocno nasączone alkoholem.

Placek biszkoptowy

Blaty biszkoptowe połączone kremem budyniowym z dodatkiem owoców.

Przekładaniec

Cztery warstwy cienkich placków przełożonych puszystym kremem budyniowym z dużą ilością bakalii.

Przekładaniec łącki

Ciasto czekoladowe przekładane kreme budyniowym z brzoskwiniami, warstawa orzechowa z kreme czekoladowym połączonym z śliwkami w alkoholu.

Pychotka

Składa się z dwóch cienkich placków kruchych, pomiędzy którymi położony jest kokosowy placek na wiśniowej marmoladzie i połączony masą budyniową. Całość pokryta kremem czekoladowym.

Pysznotka

Ciekawy placek składający się z kruchych blacików, bezy, kremu budyniowego, wyczuwalny jest też smak marmolady różanej.

Rafaello

Dwa blaty czekoladowe połączone kremem kokosowym, powierzchnia wykończona płatkami migdałowymi.

Rodzynkowiec

Placek składa się z dwóch warstw: wkładki czekoladowej i kokosowej, które połączone są kremem ananasowym. Ciasto pokryte jest rodzynkami nasączonymi w alkoholu.

Rolada

Cienki jasny biszkopt wypełniony może być kremem czekoladowym, waniliowym lub kokosowym.

Rolada śmietanowa

Cienki jasny biszkopt wypełniony ubitą lekką śmietaną z owocami zwinięty w rulon.

Sernik

Blat kruchy, masa serowa z dodatkiem rodzynek, posypany cukrem pudrem.

Sernik nowojorski z musem malinowym
Sernik z biszkoptem

Masa serowa pokryta cienką warstwą puszystego biszkoptu.

Śmietanowy

Ubitą puszystą śmietanę z dodatkiem kawałków brzoskwiń łączy ze sobą placek makowy i dwie warstwy biszkopta czekoladowego.

Snikers

Spód kruchy, orzechy grubo siekane i miód prawdziwy, następnie warstwa kokosowa, smaku dodaje powidło, które je łączy.

Snikers 2

Blacik miodowy upieczony z prażonymi orzechami połączony powidłem.

Stefanka

Cztery cienkie placki biszkoptowo – tłuszczowe przełożone kremem rumowym lub czekoladowym.

Szachownica z galaretką

Kolorowy placek biszkoptowo – czekoladowy z lekkim kremem budyniowym i owocami. Wierzch może być wykończony galaretką.

Szarlotka

Ciasto kruche, szarlotka z rodzynkami.

Szarlotka królewska

Dwa placki miodowe połączone jabłkami z galaretką owocową, udekorowane bitą śmietaną.

Szarlotka z biszkoptem

Ciasto kruche, szarlotka z rodzynkami i lekki biszkopt na wierzchu.

Szarlotka z biszkoptem i masą czekoladową

Ciasto kruche, szarlotka z rodzynkami, cienki biszkopt wykończony ubitą śmietaną z dodatkiem naturalnej czekolady.

Szarlotka z kokosem

Ciasto kruche, szarlotka, na wierzchu pierzynka kokosowa.

Szarlotka z masą orzechową

Ciasto kruche, szarlotka z rodzynkami, na górze masa orzechowa.

Słony karmel

Biszkopt czekoladowy przekładany masą ze słonym karmelem, mus malinowy, bitą śmietaną.

Tiramisu

Podstawa tego placka to blat czekoladowy, warstwa kremu przełożona biszkoptami nasączonymi w kawie i likierze Amaretto, następna warstwa kremu wykończona biszkoptami posypanymi kakao.

Tiramisu
Torcik miodowy

Pięć miodowych blacików połączonych kremem orzechowym. W smaku czuć wyraźny zapach miodu prawdziwego.

Tortowy z beza

Dwa biszkopty – orzechowy i czekoladowy nasączone rumem i przełożone kremem czekoladowym. W drugim przypadku w środku może być warstwa bezowa. Smaku dodaje duża ilość wiśni.

Usta Adama

Podstawa ciasta to biszkopt czekoladowy w którym zanurzone są małe jasne, okrągłe ciasteczka biszkoptowe połączone powidłem. Wierzch stanowi warstwa delikatnego kremu z galaretką owocową.

Video

Trzy warstwy biszkopta czekoladowego przełożone delikatnym kremem i galaretką.

Waflowy

Ciasto zawiera puszysty wilgotny biszkopt, orzechy siekane, góra wykończona waflem.

Wielosmakowy

Ciekawy w swoim składzie ciasto składa się: z dwóch blatów orzechowych, dwóch blatów ciastka kruchego, dwóch blatów ciastka kawowego, przełożony kremem kawowym i puszystym kremem budyniowym.

Copyright © 2020 - Stefania Sierkowska
peller projekt | strony internetowe kraków